Hedef 1 Milyon Üye Projesi’ne Yoğun İlgi Devam Ediliyor


Hedef 1 Milyon Üye! paylaşan: fenerbahce
 

Kulübümüzün dev projesi “Hedef 1 Milyon Üye” ile ilgili organizasyonlar devam ediyor. Fenerbahçe Ankara Şubemizin Ankara’da görkemli bir gece düzenlenmesinin ardından bu kez de Faruk Ilgaz Tesislerimizde Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da katıldığı organizasyon yapıldı.400 Fenerbahçe Kart sahibi taraftarımız  toplantıda Başkanımız Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Asbaşkanlarımızdan Nihat Özbağı, Turhan Şahin ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Selim Kosif, Metin Doğan ve Selim Sapan ile de bir araya geldi.Toplantıda  Başkanımız Aziz Yıldırım, “Hedef 1 Milyon Üye” projesi kapsamında Taraftar kart sahibi taraftarların üyelik başvurularını imzaladı. 400 kişinin katıldığı toplantıda 247 taraftar Kulübümüze üye oldu.Başkanımız Aziz Yıldırım üyelik formlarını dolduran taraftarlara “Hedef 1 Milyon Üye” projesi, şubeler, tesisleşme, sportif ve mali konular hakkında bilgi verdi. Başkanımız konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Başkanımız Aziz Yıldırım: “Avrupa kulüplerinin çoğunda amatör şubeler yok”
“Dünyadaki kulüplerin hiç birinin Türkiye’deki kulüplerden farkı yok. Baktığımız zaman Avrupa’daki bütün kulüplerin çok yüksek bütçeleri var, ülke gelirlerine göre. Ama bunun yanında ülke giderleri de karşısına eklenmiştir. Bazıları da zor durumdalar, onlarda bütçelerini denk hale getirebilmek için UEFA’nın almış olduğu kriterler doğrultusunda çalışmalar yapıyorlar. Bizim Türkiye’de de, Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA’nın almış olduğu kararlar doğrultusunda biz kulüplerle bu çalışmaları yapıyoruz. Yalnız Türkiye’nin Avrupa’dan ayrıldığı bir nokta var, Avrupa kulüplerinin çoğunda amatör şubeler yok, veya varsa da onlarda profesyonel bir şekile getirilerek idame ettirilmeye çalışılıyor. Fakat Türkiye’de ise amatör şubeler kulüplerin bünyesinde ve kulüplerin en az 5 tane şube açma mecburiyeti var. Eskiden amatör şubeler hakikaten amatördü. Daha çok kulübün yetiştirdiği sporcular orada görev alırlardı ve orada yaptığı çalışmalarla yol harçlığı adı altında para veriliyordu. Masa tenisi takımı, Avrupa’da şampiyon oldu. Geçen sene de ikinci oldular. Tabi bütçeler yükseldikçe, başarı da geldikçe bütçeler yükselmeye başladı.Başkanımız Aziz Yıldırım : “Gelir kaynağı yaratmadan amatör şubeler devam edemez”
Amatör şubelere devletin hiçbir katkısı yok. Devlet katkı yapmadığı için tamamen kulüplerin futbol takımlarının gelirlerinden buraya aktarma yapma veya borçlanma suretiyle bunlar karşılanıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bu amatör branşlarda her yıl harcadığı parada asgari 20-25 milyon dolar açığı vardır. Ve bu para 10 senede 250 milyondur. Yani 10 senede biz bu yatırımları yapmamış olsaydık, amatör şubelerle ilgili, bizim kulübün hiçbir borcu yoktu. Ama hepimiz spor gelişimine katkıda bulunmak için hepinizin isteği ve bizlerinde isteği doğrultusunda bu yatırımları yaptık. Bundan da pişman değiliz. Ama buna bir çözüm getirilmesi lazım. Bir çözüm getirip bu olayı çözmek lazım. Aksi halde bu şekilde hiçbir çözüm bulmadan, gelir kaynağı yaratmadan amatör şubeler devam edemez. Ederse bu ülkenin üzerine yüktür.Bunun dışında kulüplerin marka değerlerinin daha yükseğe gelmesi için yayılması lazım. İnsanlara yayılması lazım. Aşmamız lazım. Avrupa’dan örnek veriyorum, her zaman Barcelona, Real Madrid. Bu takımların 100 bin kişilik statları var. Sezon başında bütün kulüp üyeleri yerlerini alır, siz oradan bilet bulamazsınız. Bizde ise öyle değil. Bizde günlük olaylara göre stat tamamen doluyor  veya  bakıyorsunuz yarı yarıya veya daha az şekilde taraftar geliyor. Bilhassa Türkiye Kupa’sı maçlarında, insanlar kışın maça gelmek istemiyorlar.
Sponsorlar bugün varlar, yarın herhangi bir nedenle sponsorluktan vazgeçmiş olabiliyorlar. Bu seneki değerleri bulamadığımız gibi. O zaman bunun dayanılacağı tek noktanın siz Fenerbahçeliler olduğunu düşündük. 3 Temmuz’dan sonra sizler kendinizi saygın şekilde gösterdiniz ve biz de sizi Fenerbahçelileri bu olaya ortak edilmesi gerektiğinin şart olduğunu düşündük ve bunun için bir tüzük tadilatı projesi çalışması yaptık. Bugün temsilci üye olanlar, inanıyorum ki çok kısa zamanda yapılacak tadilatla normal üye formatına girecektir.Başkanımız Aziz Yıldırım: “Türkiye’nin en güçlü sivil toplum  örgütü Fenerbahçe Spor Kulübü’dür”
Benim ve arkadaşlarımın burada istediği, Fenerbahçe’yi geniş bir Fenerbahçeliler kitlesine oturtmak ve bu marka yüzünün daha da ortaya çıkartılarak bu toplumun üzerine monte edilmesini sağlamak. O zaman burası, Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı müddetçe hiçbir şekilde zarar görmeyecektir. Çünkü Türkiye’nin en güçlü sivil toplum  örgütü Fenerbahçe Spor Kulübü’dür. Bu yapılacak çalışmalarla daha da büyüyerek, en büyük tek spor ve aynı zamanda da sivil örgütü olacaktır. Bunun için hepinizi davet ediyoruz.Bunun yanında bütün amatör şubeleri bu gelecek aidatlarla ve ana paranın kullanılmasıyla, faizler şeklinde kullanılmasıyla, ana paraya hiçbir zaman dokunmayacağız. Ana para ancak Genel Kurul’un vereceği kararlarla kullanılacak. Bunun dışında olmayacak. Ve bizim şuanda bu yönetimin % 30’a kadar halka arz yapma yetkisi var.haberin  devamı için