Sapanca’da Gezilecek Yerler

Sapanca Gezi Rotası – Keşfedilmeyi Bekleyen Yerler

Doğal güzellikleri ile konuklarını büyüleyen, 4 mevsim gidebileceğiniz bir tatil merkezi olan Sapanca’da keyifli anlar geçireceksiniz. Sapanca’da gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler bölgeyi daha çok sevmenizi sağlayacak.

Hafta sonu kaçamaklarının ve günübirlik turların merkezi olan ilçeyi keşfetmek farklı bir deneyim olacak. Deniz seviyesinden 33 metre yükseklikte yer alan ve 16 km uzunluğa sahip olan Sapanca Gölü yörenin en meşhur yeri olsa da burada gezip görebileceğiniz daha pek çok yer var. Kanodan trekkinge kadar yapılacak farklı aktiviteler de cabası.

İlkbaharın açan renkli çiçekleri, kışın çamların üstünde duran karlar doğal manzaralar olarak fotoğrafçılar için de bulunmaz bir nimet. Sapanca gezi rotasını belirleyen fotoğrafçılar, kartpostallara yaraşacak güzellikle kareler yakalıyorlar.

Sapanca’da Gezilecek Yerler

Bölgeye ilk kez geliyorsanız o kadar çok sürprizle karşılaşacaksınız ki gözlerinize dahi inanmayacaksınız. Doğal güzelliği ile Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri olan Sapanca’da gezilecek yerler saymakla bitmiyor. Sessizliği ve tertemiz bir atmosferi arayanlar için dolu dolu bir Sapanca gezi rehberi bulacaksınız. Sapanca’da nereler gezilir diye kara kara düşünmeyeceksiniz.

 

Muhteşem atmosferi ile Sapanca’da gezilecek yerler:

Sapanca Gölü

İlçenin en önemli yerinin Sapanca Gölü olduğunu bilmeyen yok elbette. 16 km uzunlukta olan gölün çevresi ormanlar ve yüksek tepelerle çevrili. Etrafında yürümek ve bisiklete binmek çok keyiflidir. Sahil şeridindeki restoranlarda ise alabalık lezzetleri sunulur. Sapanca’da görülecek yerler arasında ilk sırada Sapanca Gölü yer alır.

Kırkpınar

Bölgenin en ünlü mekanlarının bulunduğu Kırkpınar’da yemyeşil bir doğa ile karşılanacaksınız. Çerkez halkın yerleşik olduğu Kırkpınar’da farklı bir kültürle tanışacaksınız. Sapanca otelleri hemen her mevsim konaklama imkanı tanıyor. Sapanca nereler gezilir diyenleri şaşırtıyor…

Maşukiye

Sapanca’da gezilecek yerler arasında en yakın lokasyonda yer alan Maşukiye de bulunuyor. Günübirlik turların merkezi olan Maşukiye muhteşem bir doğa ile karşılıyor sizi. Şehrin kalabalığından kaçılacak en ideal yerlerden olan Maşukiye’de alabalık restoranlarında lezzetli menülerle karşılanır, uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Derbent

Kocaeli’ne bağlı olsa da uğramanız gereken doğa ile iç içe Derbent’te köyleri gezebilirsiniz. Sapanca tarihi yerler ve doğal köyler iç içe bulunuyor.

Aygır Deresi

Sapanca gezilecek yerler listenize Aygır Deresi’ni de ekleyin. Dere çevresinde yürüyüş yapmaya uygun parkurlar bulunuyor. Yazın ise derede yüzebilirsiniz.

Yaylalar

Bölgenin yemyeşil bir cennet olduğunu söylemiştik. Sapanca’da nereler gezilir diye düşünenleri uçsuz bucaksız yaylalar da bekler. Kamp ve piknik yapmaya olanak tanıyan ünlü yaylaları ise şunlar: