Bafa Gölü nerede nasıl gidilir

Bafa Gölü nerede nasıl gidilir?

Bafa Gölü nerede nasıl gidilir? Bafa Gölü, Bodrum’a  giden yol üzerinde yer alıyor.  Didim Bafa gölü arası  27 dk. Olmak üzere  34,1 km  Aydın Didim Yolu ve Milas Söke Bafa Gölü nerede nasıl gidilir?    Sdas

Yolu/D525 üzerinden 48.9 Km  41 dakika sürmektedir Bünyesinde yer alan antik yerleşimleriyle sırrını yüzyıllarca vermeyen bu sessiz güzellik, Bodrum’dan sadece 40 dakikalık bir uzaklıkta yer alıyor.

Bafa’ya Milas garajından kalkan minibüslerle ulaşabileceğiniz gibi, Söke garajından kalkan minibüslerle de ulaşabilirsiniz. Ayrıca Didim’den  belirli aralıklarla ulaşım sağlanmaktadır.

Bafa’ya en yakın havalimanı Bodrum’da bulunuyor.  İstanbul istikametinden Bodrum’a Söke güzergahından geçen bütün otobüsler Bafa’dan  geçer.

Bafa, Ege’nin en efsunlu yerlerinden biri olarak söylenir, Özellikle gün batımında bir harika oluyor Wilco’nun belgeselinde izlediğime göre, Türkiye’nin en eski zeytin ağacı da Bafa Gölü’nün yanındaki zeytinliklerde bulunduğu söylenir.

Sdas

Söke ovası 2000 yıl kadar önce denizdi, burada büyük bir körfez vardı. Büyük Menderes ırmağının getirdiği alüvyonlar körfezi duldurdu ve ova haline getirdi. Bugünkü Bafa Gölü denizden bir parça olarak arada kaldı.

Gölün üzerinde iki ada bulunuyor. İkiz adalardan biri aslında tam ada değil, bir kumulla karaya bağlı. Bafa Gölü’nde kefal, levrek, yılan balığı tutuluyor. Eskiden çok sazan tutulurmuş, fakat gölün suyu tuzlandığı için artık sazan kalmamış. Gölde gezmek isterseniz dolmuş usulü motorlara binebilirsiniz. Adalar, Heraklia antik kenti geziliyor.

Yüzme molası da veriliyor. Tekneler 25 kişi ile kalkıyor. Kalabalık aileler teknenin dolmasını beklemek istemezlerse komple kiralayabilirler. Göldeki adalarda manastırlar, kiliseler kurulmuş. Bunlardan “Yediler Manastırı” en eskisi. Gölün çevresi zeytinliklerle çevrili.

Kıyıdaki lokantalarda da bütün yemekler zeytinyağı ile yapılıyor. Mesela omlet bile zeytinyağıyla pişiyor.

Kaynak https://www.kulturportali.gov.tr/