Dim Çayı Alanya

Dim Çayı Alanya
Dim Çayı Alanya img Sdas
Dim Çayı Alanya img Sdas

Dim çayı Alanya ,  Antalya seyahatimizde,  Antalya’nın  turistik yerlerine Gezi turları düzenleniyordu, yine böyle bir tur   Alanya Dim çayına yapıldı,

Ülkemizin Sıcak yaz günlerinde nefes alabildiğimiz Güzel yerlerden bir tanesi   Dim çayı eskiden  çok daha güzeldi etrafında kendiniz piknik yapabiliyor,  suya gire biliyordunuz ancak maalesef şuan hep özel alanlar mevcut.

Mecburen bunlardan birisine girmeniz gerekiyor, bazılarında özel havuz yapmışlar kaydırak koymuşlar ama bazıları doğal haliyle duruyor.

Genelde suya yüksekten atlamak için tramplen benzeri yapılar kullanılıyor. Yemek yiyebileceğiniz gibi, sadece semaver keyfi yapabilirsiniz ,  Kendim piknik yapmak istiyorum bana sadece oturacak yer verin dediğinizde de sizi kırmıyorlar, Yer için bir ücret ödediğiniz taktirde, Yardımcı oluyorlar.

Sezon zamanı hafta sonu kalabalık oluyor,  ancak genelde çalışan personel sayısı fazla olduğu için çok gecikme olmuyor, zaten bir suya girip  çıkayım bir haylı zaman alıyor.

Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta suyun çok  soğuk, olması, gerçi suya girdikten kısa bir süre sonra suya alışlıyor olması, yinede suyun içinde fazla durmamakta yarar var.

Biz genelde balık tercihe edip sonrasında yanımızda getirdiğimiz okey ile oyun gereçleri ile zaman geçiriyoruz,  genelde günün yarısını rahatlıkla orada geçirebiliyorsunuz.

Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar her öğün için hizmet veriyorlar ancak öğle sıcağı dışındaki zamanlarda suyun soğukluğu ortamı epey soğutuyor. Alanya’ya gittiğinizde gidip, gezip, görmeniz gereken  bir yer olduğunu düşünüyorum.

Dim çayı hakikaten  çok güzel ve çok farklı. Şelaleler ile Suyun üzerine kurulmuş  Restoranlarıyla  Antalya turizminde farklı bir yer teşkil etmektedir,

Dim Çayı Alanya img Sdas
Dim Çayı Alanya img Sdas

Antalya ya seyahat eden herkesin gidip görmesinin gereken bir yer diye düşünüyorum, Dim Çayı  kenarında çeşitli piknik alanları bulunmaktadır, restoranlar,  çay bahçeleri ve  Mağarası bulunmaktadır.

Dim Çayının üzerinde kurulu olan Dim Barajın’da rafting yapılmaktadır, Çay’ın kenarında, piknik yapabilir ve güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Antalya ilinin Alanya İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta yer alan, Dim Çayı Alanya’nın en önemli turizm bölgelerinden biridir.