Urfa Balıklı Göl

Urfa Balıklı Göl

Urfa Balıklı göle Nasıl Gidilir: Özel araç veya taksi ile gitmek isterseniz;

İstanbul’ a 1263 km,

Ankara’ ya 810 km,

İzmir’ e ise 1251 km uzaklıkta bulunmaktadır.  

Diğer şehirlerden düzenlenen otobüs seferleriyle, uçakla veya trenle ulaşabilirsiniz.  Balıklı Göl, Şanlıurfa şehir merkezinde yer almaktadır. Şehrin her yerinden şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım mümkündür.

Balıklıgöl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir.   Derinliği   3,5 metre civarındadır. İçinde efsanelere konu olan,  sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir, dolayısala balıklara dokunmazlar.

Rivayete göre  Hz İbrahim ateşe atıldıktan sonra, bir mucize gerçekleşir ve etraf güllük gülistanlık olur.

Bu mucizenin gerçekleştiği mekânın Balıklı göl ve çevresi olduğuna inanılır, Dini bayramlar, Mevlit ve Kandil gecelerinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşır.

Balıklı göl Platosunda Hz İbrahim’in doğduğu mağarada bulunmaktadır.  Üç semavi dinin atası olarak kabul edilen Hz.İbrahim’in doğduğu mağaranın ziyaretçisi hiç eksik olmaz. Her dinden her ülkeden ve her şehirden ziyaretçinin yılın her mevsiminde bu mağarayı ziyaret eder.

 

Balıklı göl Şanlıurfa’nın turizm  konusunda önemli yer almaktadır.

Güzel ülkemin güzel yerlerinden  biri Şanlıurfa  Balıklı göl, Şanlıurfa’ya geldiğinizde mutlaka gezip  görmeniz gezmeniz gereken bir yer.

Balıklı göl’ün  Çevresinde yer alan ve satışı yapılan yöresel ürünlerinide beğendim.

 

Gölün etrafında balıklara atmak için yem satandan tutunda, eski Türk kıyafetleri ile fotoğraf çekilebileceğiniz başka bir alanda mevcuttur.  Ayrıca çevre düzenlenmesi’de  gayet güzel yapılmış.

Gezip alışverişinizi  yaptıktan sonra dinlenebileceğiniz parkta yer almaktadır.

Kısacası Ülkemizin  en güzel şehirlerinden, Adıyla Şanıyla Şanlıurfa da bulunan Hz. İbrahim in ateşe atıldığı Allahın izniyle ateşin suya dönüştüğü Balıklı Göl muhteşem, herkesin oraları gidip görmesi gerekir diye düşünüyorum.

 

SDas

 

Urfa Balıklı Göl’ü 360 olarak görüntülemek için tıklayın 01 

 

Urfa Balıklı Göl’ü 360 olarak görüntülemek için tıklayın 02

 

 

Kaynak : https://www.sanliurfa.bel.tr/icerik/223/30/balikligol